Slava Manastira Milanovca

  • 21.9.2018.

Na Praznik Rođenja Presvete Bogorodice u novoosnovanom Manastiru Milanovcu, Njegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački g. Sergije predvodio je svečano slavsko evharistijsko sabranje. Ovo je prva slava Manastira Milanovca od kako je odlukom Sv. Arhijerejskog Sinoda naznačen kao Manastir.

Episkopu su sasluživali: arhimandrit Serafim (Kužić) nastojatelj Manastira Rmnja, arhimandrit Vasilije (Rožić) nastojatelj Manastira Klisine i đakon Nemanja Reljić.

Vladika Sergije poučio je vjerni narod o značaju današnjeg Praznika Rođenja Presvete Majke Božije i naglasio povezanost između samog Praznika i događaja današnje slave Manastira Milanovca koji ove godine proslavlja svoju prvu slavu. Kao što je Rođenje Presvete Bogorodice značilo početak istorije spasenja roda ljudskog, tako isto i za novoosnovani Manastir Milanovac ovaj dan predstavlja jedan novi početak, jedno novo ruho, koje će Božijom Milošću nositi do konca vijeka.

Poslije zaamvone molitve osvećeni su slavski kolač i koljivo i u porti Manastira pripremljena je trpeza ljubavi.

Izvor: Eparhija bihaćko-etrovačka
https://www.eparhijabihackopetrovacka.org/slava-manastira-milanovca/


Prikupljanje donacija za izgradnju manastira

29.10.2019.

U akciji prikupljanja donacija za prozore - fasadu za Manastir Milanovac, jedan prozor jedna porodica - 10 m2 fasade jedna porodica se javilo 27. porodica, svaka porodica 500 KM koje su donirale za stolariju koja je iznosila 15.000 KM.

Saznajte više

Episkopi Joanikije i Atanasije osvetli temelje novom manastiru i novo crkveno zvono u Krajini

28.9.2015.

Na Krstovdan 27.septembra 2015. godine u mjestu Bosanski Milanovac kod Sanskog Mosta a pri hramu Rođenja Presvete Bogorodice u ovom mjestu osvećen je novoizgrađeni temelj budućeg konaka pri ovom hramu.

Saznajte više