Слава Манастира Милановца

  • 21.9.2018.

На Празник Рођења Пресвете Богородице у новооснованом Манастиру Милановцу, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије предводио је свечано славско евхаристијско сабрање. Ово је прва слава Манастира Милановца од како је одлуком Св. Архијерејског Синода назначен као Манастир.

Епископу су саслуживали: архимандрит Серафим (Кужић) настојатељ Манастира Рмња, архимандрит Василије (Рожић) настојатељ Манастира Клисине и ђакон Немања Рељић.

Владика Сергије поучио је вјерни народ о значају данашњег Празника Рођења Пресвете Мајке Божије и нагласио повезаност између самог Празника и догађаја данашње славе Манастира Милановца који ове године прославља своју прву славу. Као што је Рођење Пресвете Богородице значило почетак историје спасења рода људског, тако исто и за новоосновани Манастир Милановац овај дан представља један нови почетак, једно ново рухо, које ће Божијом Милошћу носити до конца вијека.

Послије заамвоне молитве освећени су славски колач и кољиво и у порти Манастира припремљена је трпеза љубави.

Извор: Епархија бихаћко-етровачка
https://www.eparhijabihackopetrovacka.org/slava-manastira-milanovca/


Постављање столарије

31.12.2019.

Ових дана је завршено постављање столарије, као што можете да видите на приложеним фотографијама.

Сазнајте више

Донаторско вече у Старој Пазови за Манастир Милановац

13.11.2019.

Позивамо све наше земљаке, пријатеље и људе добре воље који могу и хоће помоћи да завршимо наш Манастир, да се у што већем броју окупимо и сакупимо прилог како би се наставили радови на Манастиру.

Сазнајте више

Милановчан побједник конкурса за најбољу фотографију

31.10.2019.

Награду за најбољу фотографију фото-конкурса Викимедијине заједнице Републике Српске, у категорији природна добра Републике Српске освојио је наш Милановчан Владимир Тадић (познатији као Свјетлопис).

Сазнајте више

Прикупљање донација за изградњу манастира

29.10.2019.

У акцији прикупљања донација за прозоре - фасаду за Манастир Милановац, један прозор једна породица - 10 м2 фасаде једна породица се јавило 27. породица, свака породица 500 КМ које су донирале за столарију која је износила 15.000 КМ.

Сазнајте више

Бореновић у посјети Санском Мосту

15.12.2015.

Предсједник Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске Бранислав Бореновић посјетио је данас општину Сански Мост, гдје је разговорао са вјерским, локалним и федералним званичницима о активностима на пружању помоћи српским повратницима на овом подручју.

Сазнајте више

Босански Милановац: Уређењем пута до повратка мјештана

30.6.2014.

Завичајно удружење Сањана "Грмеч", чије је сједиште у Бањалуци, јуче је у селу Босански Милановац удаљеном двадесетак километара од Санског Моста организовало акцију чишћења и уређења пута.

Сазнајте више

Епископи Јоаникије и Атанасије осветли темеље новом манастиру и ново црквено звоно у Крајини

28.9.2015.

На Крстовдан 27.септембра 2015. године у мјесту Босански Милановац код Санског Моста а при храму Рођења Пресвете Богородице у овом мјесту освећен је новоизграђени темељ будућег конака при овом храму.

Сазнајте више