Slava Manastira Milanovca

  • 21.9.2018.

Na Praznik Rođenja Presvete Bogorodice u novoosnovanom Manastiru Milanovcu, Njegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački g. Sergije predvodio je svečano slavsko evharistijsko sabranje. Ovo je prva slava Manastira Milanovca od kako je odlukom Sv. Arhijerejskog Sinoda naznačen kao Manastir.

Episkopu su sasluživali: arhimandrit Serafim (Kužić) nastojatelj Manastira Rmnja, arhimandrit Vasilije (Rožić) nastojatelj Manastira Klisine i đakon Nemanja Reljić.

Vladika Sergije poučio je vjerni narod o značaju današnjeg Praznika Rođenja Presvete Majke Božije i naglasio povezanost između samog Praznika i događaja današnje slave Manastira Milanovca koji ove godine proslavlja svoju prvu slavu. Kao što je Rođenje Presvete Bogorodice značilo početak istorije spasenja roda ljudskog, tako isto i za novoosnovani Manastir Milanovac ovaj dan predstavlja jedan novi početak, jedno novo ruho, koje će Božijom Milošću nositi do konca vijeka.

Poslije zaamvone molitve osvećeni su slavski kolač i koljivo i u porti Manastira pripremljena je trpeza ljubavi.

Izvor: Eparhija bihaćko-etrovačka
https://www.eparhijabihackopetrovacka.org/slava-manastira-milanovca/


Postavljanje stolarije

31.12.2019.

Ovih dana je završeno postavljanje stolarije, kao što možete da vidite na priloženim fotografijama.

Saznajte više

Donatorsko veče u Staroj Pazovi za Manastir Milanovac

13.11.2019.

Pozivamo sve naše zemljake, prijatelje i ljude dobre volje koji mogu i hoće pomoći da završimo naš Manastir, da se u što većem broju okupimo i sakupimo prilog kako bi se nastavili radovi na Manastiru.

Saznajte više

Milanovčan pobjednik konkursa za najbolju fotografiju

31.10.2019.

Nagradu za najbolju fotografiju foto-konkursa Vikimedijine zajednice Republike Srpske, u kategoriji prirodna dobra Republike Srpske osvojio je naš Milanovčan Vladimir Tadić (poznatiji kao Svjetlopis).

Saznajte više

Prikupljanje donacija za izgradnju manastira

29.10.2019.

U akciji prikupljanja donacija za prozore - fasadu za Manastir Milanovac, jedan prozor jedna porodica - 10 m2 fasade jedna porodica se javilo 27. porodica, svaka porodica 500 KM koje su donirale za stolariju koja je iznosila 15.000 KM.

Saznajte više

Borenović u posjeti Sanskom Mostu

15.12.2015.

Predsjednik Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske Branislav Borenović posjetio je danas opštinu Sanski Most, gdje je razgovorao sa vjerskim, lokalnim i federalnim zvaničnicima o aktivnostima na pružanju pomoći srpskim povratnicima na ovom području.

Saznajte više

Bosanski Milanovac: Uređenjem puta do povratka mještana

30.6.2014.

Zavičajno udruženje Sanjana "Grmeč", čije je sjedište u Banjaluci, juče je u selu Bosanski Milanovac udaljenom dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta organizovalo akciju čišćenja i uređenja puta.

Saznajte više

Episkopi Joanikije i Atanasije osvetli temelje novom manastiru i novo crkveno zvono u Krajini

28.9.2015.

Na Krstovdan 27.septembra 2015. godine u mjestu Bosanski Milanovac kod Sanskog Mosta a pri hramu Rođenja Presvete Bogorodice u ovom mjestu osvećen je novoizgrađeni temelj budućeg konaka pri ovom hramu.

Saznajte više